December 15, 2017

Det er derfor vi elsker biler!
Bilmerker under Volkswagen

Volkswagen AG er et megaselskap som har mange kjente bilmerker under seg!

Volkswagen Group er det internasjonale navnet for Volkswagen AG og selskapet er en verdenskjent bilprodusent fra Tyskland.

Hele driften i selskapet dreier seg om å designe, lage og distribuere motorer, motorsykler og naturligvis – biler. Volkswagen AG er så mektig det faktisk var det syvende største selskapet i hele verden, hvis man ser på listen fra Fortune Global 500 fra 2016.

En stor grunn til at Volkswagen AG er et så massivt selskap er at det har lyktes med å ha 12 selskaper under seg med sine respektive ikoniske merkenavn.

Hold deg fast og gå gjennom listen av selskaper under Volkswagen AG som er verdensledende innenfor bilbransjen!

Audi

Denne tyske bilprodusenten fokuserer på design, ingeniørarbeid, produsering, markedsføring og distribuering av biler av høy kvalitet. Audi har røttene sine tilbake til starten av 1900-tallet. I 1932 startet selskapet som Auto Union på grunn av selskapene Audiwerke, Horch, Wanderer og DKW. Selskapet begynte som Audi på 1960-tallet da Volkswagen overtok det fra Daimler-Benz. Den første serien med biler som Volkswagen introduserte under Audi var modellen F103.

Når det gjelder logoen til Audi så består den av fire ringer. Disse fire ringene representerer de fire selskapene som dannet Auto Union. I tillegg er mottoet deres ‘Forspranget ligger i teknikken’ på norsk, ‘Vorsprung Durch Teknik’ på tysk mens man i USA pussig nok foretrekker ‘Truth in Engineering’.

Audi kan sammenlignes med Mercedes og BMW når vi snakker om verdensomspennende salg av ‘luksusbiler’.

Lamborghini

Lamborghini er en italiensk produsent av SUVer, sportsbiler og såkalte superbiler av den virkelig dyre sorten! Volkswagen eier selskapet på grunn av kjøpet av Audi. I 1963 var navnet lengre av den grunn at det skulle ære den mektige italienske grunderen, og lød derfor Automobili Ferruccio Lamborghini S.p.A. Selskapet lyktes med å konkurrere med Ferrari på grunn av Miura-modellen tilbake i 1966, og denne modellen ble standarden for høykvalitetsbiler på den tiden på grunn av bakhjulsdriften og den midtstilte motoren.

Etter en en serie forskjellige eiere kjøpte til slutt Volkswagen Lamborghini i 1998, dog er det slik at det er Audi som har den direkte kontrollen over det italienske merket.

Bentley

Siden 1998 har den britiske tilvirkeren av SUVer og luksusbiler, Bentley, vært et selskap under Volkswagen AG. Bentley Motors Limited har sitt hovedkontor i Crewe i England.

Det var i 1919 at W. O. Bentley grunnla selskapet i London, og minneverdige sportsbiler fra Bentley er Bentley Speed Six, Bentley Arnage, Bentley Turbo R and Bentley R Type Continental. Disse bilene har har vært en inspirasjon for nyere og populære modeller fra Bentley som for eksempel Bentayga og Mulsanne.

Rolls-Royce kjøpte Bentley i 1931, men ingeniørselskapet Vickers kjøpte Rolls-Royce Motors senere. I 1998 bestemte Vickers seg for å selge Rolls-Royce til ingen ringere enn Volkswagen AG. Kjøpet inkludere naturligvis Bentley, administrasjonen til Bentley, produksjonen, modellene, designene og logoen.

Scania AB

Det tidligere firmanavnet til Scania AC var AB Scania-Vabis. Dette er en viktig svensk produsent innenfor bilindustrien. Selskapet lager kommersielle kjøretøy som busser, lastebiler og trucker, samt dieselmotorer for forskjellige industrielle maskiner.

På grunn av sammenslåingen av Vabis og Maskinfabriks-aktiebolaget Scania, ble Scania AB grunnlagt i 1911. Siden 1912 har selskapet hatt hovedkontor i Södertälje. Opp i gjennom årene har Scania AB ekspandert gjennom sine fabrikker i Russland, Polen, Brasil, Argentina, India, Nederland, Frankrike og Sverige.

Scania AB har 45.000 ansatte fra forskjellige land over hele verden.

SEAT

SEAT står for Sociedad Española de Automóviles de Turismo og er en bilprodusent fra Katalonia i Spania. Selskapet ble stiftet i 1959 og er et av de første selskapene som Volkswagen kjøpte, ettersom de kom under den tyske giganten i 1986.

I 2006 hadde det blitt laget mer en 16 millioner SEAT-biler fra 1950 årene, og inkludert i dette nummeret er seks millioner produsert på Martorell-fabrikken. Mer en 70 land nyter godt av produktene fra SEAT.

Škoda

Skoda er et tsjekkisk bilmerke som starter opp så tidlig som 1895, og det opprinnelige navnet var Laurin & Klement. Škoda Works kjøpte Laurin & Klement i 1925, og navnet forsvant fullstendig og ble altså altså bare kalt Skoda Works. I 1992 ble Skoda et privat selskap (tidligere statseid på grunn av kommunismen) og i 2000 kjøpte Volkswagen selskapet.

Skodas egentlige rolle er å være ‘inngangsbilletten’ til Volkswagen, men selskapet ble selv populært grunnet at de fleste modellene ligner mye på Volkswagen både i utseende og pris, men at de faktisk har bedre plass sammenlignet med VW. I 2016 solgte faktisk Skoda 1,13 millioner kjøretøy!

Bugatti

Bugatti er kjent som en fransk produsent av luksusbiler, og Bugatti Automobiles S.A.S. er lokalisert i Alsace i Frankrike. Volkswagen kjøpte selskapet i 1998, og Bugatti introduserte såkalte konseptbiler fra 1998-2000. Den første modellen, Veyron, ble tilgjengelig for salg 5 år etterpå.

Porsche

Porsches egentlige selskapsnavn er nokså intrikat og heter Dr. lng. h.c. F. Porsche AG etter Ferdinand Porsche. Denne bilprodusenten er en en tysk og meget berømt bilprodusent, og fokuset ligger på ytelsessterke sedaner, SUVer og sportsbiler. Kjente modeller er Cayenne, p11 og Boxster.

Ducati

Den italienske produsenten Ducati designer ikoniske motorsykler – rett og slett. Selskapet ble et underselskap for Volkswagen på grunn av kjøpet av Lamborghini.

MAN SE

MAN var tidligere kjent som MAN AG, og forkortelsen MAN står for Maschinenfabrik Augsburg-Nünberg og er følgelig et tysk selskap. MAN er et selskap som fokuserer på busser, tunge trucker og dieselmotorer for turbomaskiner og marin fremdrift. På grunn av sin allsidighet hadde MAN SE hele 53.800 ansatte og salg for omtrent 125 milliarder kroner i 2016!

Avslutningsvis

Her har vi introdusert 10 av de 12 selskapene som ligger under Volkswagen og de siste to selskapene er Volkswagen Commercial Vehicles og Volkswagen Passenger Cars. Det er egentlig utrolig verdenskjente merker som Audi, Bentley, Ducati og Lamborghini er selskaper knyttet til én stor gigant – nemlig Volkswagen AG!

Kilde: GlobalCarsBrands

Uncategorized